2015. december 26., szombat

A cukorbot morzsás: Candy&Choco Cookies

Olvadós keksz, roppanós cukorbot szilánkok. Ennyi.

Candy&Choco Cookies (8-10 db)

A kekszekhez:
.175gr étcsokoládé (min 70% kakaótartalmú)
.25gr vaj
.30gr fehérliszt
.1 nagy tojás
.apró csipet sütőpor
.csipet só
.75gr kristálycukor
.fél tk vanília aroma

Díszítéshez:
.100tejcsokoládé
.néhány cukorbot

1, Olvaszd fel a vajat és 100gr étcsokit a mikróban, majd hagyd kissé lehűlni. 
2, Egy robotgéppel keverd össze a vanília aromát, tojást és cukrot kb 8-10percig. Öntsd a csokis masszához, aprítsd fel a maradék étcsokit majd dobd bele az előző tálba. Szitáld bele a száraz hozzávalókat és alaposan keverd össze. 
3, Egy kibélelt tepsibe kanalazd kekszeket, a következőképp: fogj két kanalat, az egyikbe helyezz egy kevés masszát, majd a másik kanál segítségével formázz belőle golyót. A tepsiben hagyj köztük helyet, mivel időközben terülni fognak. Süsd 180°C 10-13 percig. 
4, A kihűlt kekszek felét mártsd tejcsokoládéba, majd a mozsárban összetört cukorbot morzsákkal szórd meg.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése