2015. június 13., szombat

Banános puszedlik mascarponéval // Banana whoopie pies filling with mascarpone

*The english text is next to second picture.*
Hetek óta készenlétben lapul egy doksiban ez a recept, most végre sikerült időt szakítanom erre a posztra. Vége a szalagavatómnak és vége a késő éjszakába nyúló keringőpróbáknak, ami hiányozni fog, de azért a néhány perces tánc, kint menyasszonyka ruhában szinte repülni a parketten a szalagavató, egyszóval felülmúlhatatlan volt!
Táncosboldogság:)
S a karácsony is itt van a nyakamon, xmas recept megsütve még sehol, kivéve a holnapi lazulós-kísérletezgetős délután. Egy bájos karácsonyfa cupcake sütését tervezgetem, házi narancslekvárral (ami remélhetőleg ma este már a lábosban fog bugyogni! ), marcipánnal, a többi meglepetés!

Piknikre, uzsonnára vagy csak úgy bűnözni van kedvem hangulatkor mindig beválik. Permomentán ezt a sütit keringős táncpáromnak sütöttem.
-Huhh Adri, sütnél nekem valamit? Felőlem tökmindegy mi az, csak egy kikötésem van: banán.
És már zakatolni is kezdett az agyam, aztán összeállt a kép: Banános puszedli mascarponéval.
Bevallom, kicsit pepecs munka habzsákból kinyomni a tésztahalmokat a tepsire, de előnyük, hogy hamar megbarnulnak a sütőben. A két, enyhén banános ízű puszedli között egy vékonyka réteg krémes mascarpone, imádom!
Banános puszedlik                    Banana whoopie pies
Puszedlik:                                          Pies                          
*360gr liszt                                     *360gr flour                  
*3/4 tk. sütőpor                              *3/4tp. baking powder          
*1/2 tk szódabikarbóna                   *1/2tp. baking soda
*1/2 tk. só                                     *1/2tp. salt
*1/4 tk. fahéj                                 *1/4tp. cinnamon
*100gr kristálycukor                       *100gr granulated sugar
*100gr barnacukor                          *100gr brown sugar
*1 tojás                                         *an egg
*2 banán, karikákra szelve              *2 banananas, sliced
*45ml tejszín                                 *45ml cream
* 1 1/2 tk. vanília aroma                 *1 1/2.tp vanilla extract
*8 ek. lágy vaj                                *8 tablespoon soft butter

Töltelék:                                             Filling
*400gr mascarpone                         *400gr mascarpone
*4 ek. porcukor, átszitálva               *4 tablespoon icing sugar



1, Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat. // In a large bowl whisk together the flour, baking soda, baking powder, cinnanom and salt.
2, Egy közepesebb tálban habverővel 3p-ig keverd habosra a cukrokat és a vajat. Utána egyenként, apróbb kevergetős szünetekkel add hozzá a tojást, a banánt, a tejszínt és a vanília aromát. // In a medium bowl beat the butter with sugars with an electric beater on medium-high speed for 3mins. Then add into the mixture the egg and whisk it until its combined. Beat the banana, cream and vanilla extract.
3, Végül öntsd egymásba a két masszát, enyhén folyós állag a legjobb. // Finally pour this mixture into the flour bowl and whisk it until its combined.
Ha precíz akarsz lenni a kinézetükkel, töltsd bele egy habzsákba és nyomj kisebb halmokat belőle egy sütőpapírral bélelt tepsire. (ha még pontosabb puszedliket szeretnél, a sütőpapírra egyforma méretű köröket rajzolj). Elképzelhető, hogy apró csúcsocskái lesznek, ezt vízbe mártott ujjal tudod lesimítani. // If you want to make circle shaped whoopies draw with a pencil same circles onto the baking paper. Then pour your mixture into a bag and push out some onto the baking paper.
4, 180°C süsd 15pig, vagy amíg a szélük elérik az enyhe aranybarna színt. Hagyd őket kihűlni.(ha langyosan töltöd meg őket, a mascarponés tölteték szétfolyhat benne.) // Bake it for 15mins in 180°C or until light golden. Remove them from pan and set them cool.
5, A töltelékhez keverd össze a mascarponét és apránként add hozzá az átszitált porcukrot. A legjobb, ha néhány keverés után mindig ellenőrzöd az a krém ízét, így biztos nem lesz se nem édes, se nem íztelen. // For the filling mix together the sifter icing sugar and mascarpone. It's ought to taste your mixture when you sprinkle some icing sugar into the mascarpone, because sometimes it could be quiet sweet.
8, Hűtőben tárold. // Place in your fridge.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése